De buitenkant van een pand reinigen: waar je allemaal aan kunt denken?

Of je nu je eigen huis of kantoorpand schoon moet houden, het is allemaal hetzelfde werk. Makkelijk is dan om op de zaken binnen te letten, maar de buitenkant moet je eigenlijk zien als het visitekaartje voor bezoekers. Niet gek dat dit er dus ook goed uit moet zien. Er zijn een aantal dingen die erg belangrijk zijn om te onderhouden en hier lees je precies wat die zijn en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

De gevel

Je zou om te beginnen het werk makkelijk uit handen kunnen geven. Wees hierbij zo specifiek mogelijk om de beste opties te vinden. Bij de zoekterm ‘je gevel reinigen in Tilburg op een doeltreffende manier‘ zul je genoeg websites krijgen voor de omgeving Tilburg, en dan ben je er al snel. Gevels zijn niet allemaal hetzelfde. Er zijn onder andere bakstenen gevels, maar ook gevels van kalkzandsteen. Deze moeten allemaal op een eigen manier gereinigd worden, en dan is het vaak ook slim om dit door een professional te laten doen. Je zult namelijk ook wel eens met andere obstakels te maken krijgen, zoals graffiti, waarvoor speciale reinigers worden gebruikt.

De ramen

Ramen wassen komt er ook bij kijken, en soms wordt er nog wel gekozen om dit zelf te doen. Een glazenwasser is natuurlijk altijd welkom, maar wellicht wil je het een keer proberen. Je kunt hiervoor speciale raamreinigers kopen of een mengsel maken van water met een mild schoonmaakmiddel. Veeg eerst al het vuil weg, en daarna kun je eroverheen gaan met een zachte spons en een raamwisser. Gebruik vervolgens een grote trekker om al het overige water weg te krijgen. Ten slotte kun je de ruiten afdrogen met een pluisvrije doek. Een raamwisser is ook voldoende.

Het dak

Het dak is wel iets lastiger, want zonder ervaring kan het nog weleens moeilijk zijn om goed te doen. Het belangrijkste is goede grip en beschermende kleding. Op het dak blijft er van alles hangen en omdat je hier nauwelijks komt, kan het makkelijk opstapelen. Vooral bladeren zul je weg moeten halen. Dit kan met een bladblazer snel gedaan zijn. Vervolgens kun je gewoon met een tuinslang alles afspoelen en al het vuil wat blijft hangen, wegschrobben. Kijk na afloop of er niets is beschadigd, want anders kun je er in de toekomst last van krijgen. Mocht je je er niet comfortabel bij voelen, aarzel dan niet om hulp in te schakelen.

De entree

Als laatste kan de entree uiteraard niet ontbreken. Hier loop je zelf elke dag langs dus wellicht dat het je zelf ook wat meer opvalt. Het belangrijkste hier is dat je goed let op al het groen dat er is. Staat dit er nog netjes en verzorgd bij? Vervolgens kan er ook genoeg viezigheid blijven hangen bij de deur en een nat doekje hier overheen halen, kan dan geen kwaad. Mocht er een mat of iets dergelijks liggen, klop deze dan ook even uit en zo zorg je al met al voor een perfecte ontvangst. Heb je geen zin om de reiniging zelf te doen? Zoek dan even naar een schoonmaakbedrijf en vraag vandaag nog een offerte op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven